2. 5. 2025   |   svátek má Zikmund
 

Piškotová roláda

Název Množství a jednotka
vejce 5 ks
cukr krupice 5 lžic
polohrubá mouka 5 lžic

Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 05 min.
Jarča



Postup
Celá vejce s cukrem šleháme 15 minut. Do toho pak lehce vmícháme polohrubou mouku. Dáme na dobře vymazaný a vysypaný plech nebo na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě 4 - 6 minut.
Vychladlý korpus potřeme krémem. Já jsem jej potřela marmeládou z černého jeřábu, do které jsem přidala trochu rumu.
Pak roládu stočíme. Potřeme krémem a dozdobíme, nebo jen pocukrujeme.


 


RECEPTY

Kuřecí nudličky s hráškem a těstovinami

Postup: V osolené vodě uvaříme těstoviny a scedíme. Kuřecí prsa nakrájíme na malé... zobrazit recept

RECEPTY

Mamutí tajemství

Postup: Plátky vepřové kýty (ale i krkovičky, kuřecí nebo krůtí prsa) naklepeme,... zobrazit recept

RECEPTY

Perník s jablky

Postup: Nastrouháme si oloupaná jablíčka bez jádřinců.Do mísy prosijeme mouku, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Vajíčková pomazánka s hořčicí

Postup: Vajíčka uvaříme natvrdo a necháme vychladnout ve studené vodě. V misce utřeme... zobrazit recept

RECEPTY

Fazolové lusky na česneku

Postup: Fazolové lusky /čerstvé očistíme/ povaříme asi 3 minuty v osolené vodě.... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Křen

Křen selský (Armoracia rusticana nebo dříve Cochlearia armoracia) je domácí prostředek se zázračnými účinky na lidskou imunitu s širokou paletou příznivých účinků na lidský organismus. Je to vytrvalá rostlina pěstovaná pro svůj... zobrazit článek

RESTAURACE

Rybářská bašta

Rybářská bašta jako jedna z prvních začala svůj provoz v roce 1991. Chov...